Limes Forum VIII

Limes Forum VIII - Timisoara

În perioada 13-14 decembrie 2019, va avea loc cea de-a 8-a ediție a LIMES FORVM, în Timișoara, la Casa Oamenilor de Știință. 


În fiecare an, LIMES FORVM s-a desfăşurat în colaborare cu una sau mai multe instituţii muzeale sau servicii deconcentrate din subordinea Ministerului Culturii, cu scopul diseminării rezultatelor cercetărilor realizate în cadrul Programului Național LIMES și stadiului întocmirii documentației pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial UNESCO a siturilor de pe frontiera romană din România.
 
În acest an, inițiativa organizării a aparținut Consiliului Județean Timiș, care, prin Muzeul Național al Banatului, a avut amabilitatea găzduirii deja consacratei manifestări.
Alături de membrii Comisiei Naționale Limes și a numeroși cercetători (arheologi, arhitecți) preocupați de soarta monumentelor de pe frontierele romane din România, vor participa specialiști similari din țările învecinate (Serbia, Croația, Ungaria), cu care România este partener în aplicația pentru înscrierea în Patrimoniului Mondial UNESCO a sectorului inferior al Limes-ului Dunărean, precum și consultanți străini care vor contribui la aplicația României pentru Limes-ul Dacic.